Lisää työtä ja talouskasvua (5.3.-16)

Lisää työtä ja talouskasvua

Maan hallitus tiedotti keskiviikkona tukevansa työmarkkinaosapuolten saavuttamaa yhteiskuntasopimusta. Kokonaisuus ei ole vielä valmis, mutta suunta on oikea. Tilanteessa jossa kukaan ei päätä yksin, päästään pois vain sopimalla.

Sopu on yleensä aina parempi kuin pitkittyvä kriisi. Puheenjohtajien esiintymisestä voidaan toki olla monta mieltä, mutta tärkeintä on että sopimus saadaan tehtyä. Aikaa on tuhlattu jo aivan tarpeeksi, ja nyt on syytä päästä asioissa oikeasti eteenpäin. Nyt esitetty sopimus vahvistaa työllisyyttä sekä julkista taloutta. Ei toki riittävästi, mutta se on hyvä alku.

Paketista puuttuu vielä useita paloja, mutta nekin on saatava paikoilleen mahdollisimman nopeasti. Tilanteen pitkittyminen ja ratkaisujen viivästyminen maksavat joka päivä lisää. Tämä ei ole Suomen etu.

Kokoomukselle tämän hallituskauden tärkeimmät tavoitteet ovat uusien työpaikkojen luominen sekä talouden saaminen kasvu-uralle. Tämä vaatii voimakkaita toimia, mutta maan talous ja kilpailukyky on pakko saada kuntoon.

Maamme työllisten määrää on nostettava pysyvästi. Työn verotusta pitää laskea, ja ihmisten ostovoimaa kasvattaa. Tämä on ainoa keino kotimaisen kysynnän lisäämiseksi. Samalla luodaan automaattisesti myös uusia työpaikkoja. Työmarkkinoiden paikallista sopimista ja joustavuutta tulee lisätä. Jos nyt rakennettavaa pakettia ei saada vietyä maaliin, ovat seuraukset armottomia. Edessä olisivat yli miljardin lisäleikkaukset ja veronkiristykset. Tätä ei varmaankaan toivo kukaan.

Pallo on nyt heitetty työmarkkinajärjestöille ja ensi viikolla tiedetään lisää. Toivottavasti kesäkuussa asioista on sovittu, ja hallitus voi toteuttaa lupaamansa veronkevennykset.

Marko Heinonen

kaupunginvaltuutettu (kok.)

Vaasa

Vastaa