Liigajoukkue on kaupungille tärkeä (Pohjalainen 15.7.-15)

Liigajoukkue on kaupungille tärkeä

VAASA Vaasan kaupungin vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Marko Heinosen (kok.) mielestä kaupunki tarvitsee korkealla kansallisella tasolla kilpailevia joukkueita.

Pääsarjajoukkueet ovat Heinosen mukaan selkeä markkinointivaltti kaupungille. Isoissa palloilusarjoissa pelaavat joukkueet tuovat Vaasalle näkyvyyttä.

— Kaupunki on iso markkinointikokonaisuus ja nämä meidän liigajoukkueet ovat osa sitä kokonaiskuvaa. Kyllähän se on mukavaa kun Urheiluruudussa mainitaan joukkueiden yhteydessä kaupungin nimi, Heinonen sanoo.

Vapaa-aikalautakunnan varapuheenjohtaja Kim Berg (sd.) näkee, että pääsarjatason joukkue lisää kaupungin vetovoimaisuutta.

— On se siinäkin mielessä tärkeää, että saamme houkuteltua muualtakin kuin Vaasasta ihmisiä tänne katsomaan jalkapalloa, hän sanoo.

— Kaupunki jossa on pääsarjatason joukkue profiloituu eri tavalla.

Huipputasolla pelaavien joukkueiden arvo ilmenee Heinosen ja Bergin mukaan myös muilla tavoin kun kaupungin imagon paranemisena. Liigajoukkueen olemassaolo voi kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan enemmän.

— Kyllähän se on erittäin tärkeä asia. Pelaajat ovat selkeitä esikuvia, sanoo Heinonen.

— Kun pelataan mestaruussarjaa, on se kiinnostavampaa kuin divaritaso, ihan jo senkin takia että media seuraa sitä enemmän, toteaa puolestaan Berg.

Sekä Heinonen että Berg painottavat esikuvien tärkeyttä. Berg kuitenkin muistuttaa, ettei kaupungin joukkueen tippuminen sarjatasoa alemmas ole maailmanloppu.

— Onhan se nähty Vaasassakin jo monta kertaa, että on haettu vauhtia alempaa ja onnistuttu nousemaan takaisin.


Vastaa